Intrebari Frecvente

De ce si cand deparazitam animalutele ?

Deparazitarea animalutului fie el catel sau pisica se face prin doua modalitati: deparazitare interna si deparazitare externa.  Prin deparazitarea interna incercam cu ajutorul unor medicamente sa inlaturam parazitii intestinali( viermi rotunzi, lati) iar prin deparazitarea externa incercam sa tinem la distanta sau sa inlaturam parazitii externi( purici, capuse, paduchi).

Recomandam efectuarea deparazitarii interne la fiecare 3-4 luni folosind medicamente specific recomandate de medicul veterinar.  Ideal ar fi ca inainte de fiecare deparazitare sa efectuam si un examen coproparazitologic pentrua a putea administra medicamentul antiparazitar potrivit.

In ceea ce priveste deparazitarea  externa, aceasta se recomanda a fi efectuata la fiecare 4 saptamani iarna si la 3 saptamani vara.  Pentru aceasta avem la dispozitie pipete spot-on ce se aplica pe pielea animalui in zona cefei. Spray-uri si zgarzi antiparazitare.

Vaccinarea este obligatorie?

Da! Pentru a avea un animalut sanatos trebuie sa-l vaccinam impotriva bolilor virale si bacteriene.  Vaccinarea cateilor incepe la varsta de 6 saptamani si se incheie la varsta de 12 saptamani.

Vaccinarea pisicilor incepe la vârsta de 8-9 săptămâni,  rapelul fiind la 2-3 saptamani.

La ce ajuta vaccinarea la pisica?

Vaccinurile utilizate in mod obisnuit sunt eficiente si asigura protectie pentru urmatoarele boli:

  • leucoza felina,
  • peritonita infectioasa felina (FIP virus),
  • enterita infectioasa (panleucopeniei),
  • rinotraheita infectioasa (virusul herpes),
  • caliciviroza
  • rabie

Pentru alte informatii  contactaţi-ne